Region Midtjylland har siden 2009 inviteret kvinder i alderen 50-69 år en screeningsundersøgelse for brystkræft. Kvinderne inviteres til at deltage i undersøgelsen hvert andet år.

Screening for brystkræft har til formål at opdage sygdommen i et tidligt stadium. Det giver bedre mulighed for behandling og helbredelse. En knude i brystet kan være en indikator for brystkræft. Man kan ofte ikke selv mærke knuden, men en røntgenundersøgelse af brystet (mammografi) kan afsløre knuden.

Læs Sundhedsstyrelsens pjece om screening for brystkræft (PDF).

I pjecen "Tilbud om screening for brystkræft" giver Sundhedsstyrelsen en overordnet information om risikoen for at få brystkræft, formålet med at screene for brystkræft, hvordan tilbuddet om screening for brystkræft foregår samt mulige fordele og ulemper ved tilbuddet.

Ny tid, afbud eller framelding

Har du modtaget en invitation til screening for brystkræft, men ønsker at få en ny tid, at blive screenet på en anden screeningsenhed, melde afbud eller framelde dig screeningsprogrammet, kan det gøres på nedenstående ikon.

Hvis du melder afbud, vil du blive inviteret til screening igen om ca. 2 år, med mindre du i mellemtiden er fyldt 70 år.

Framelder du dig screeningsprogrammet, kan du altid tilmelde dig igen ved at kontakte Afdeling for Folkeundersøgelser.


 Ny tid - Afbud - Framelding

 

Ny adresse i Viborg

Brystkræftscreeningen Viborg
Toldbodgade 12
8800 Viborg