Alle kvinder i Danmark mellem 50 og 69 år tilbydes en screeningsundersøgelse for brystkræft hvert andet år. Selve undersøgelsen er en røntgenundersøgelse af brystet (mammografi).

Den enkelte kvinde bliver som udgangspunkt tilbudt screening hvert andet år med mindre kvinden har valgt at framelde sig screening for brystkræft eller ikke har adresse eller bopæl i Danmark. Tidspunktet for modtagelse af næste invitation til screening afhænger af, hvornår kvinden tidligere har deltaget i screening for brystkræft eller om kvinden har været til yderligere undersøgelse (klinisk mammografi) af brystet.

Første invitation til screening
Første invitation til screening for brystkræft udsendes indenfor tre måneder efter, at kvinden er fyldt 50 år.

Sidste invitation til screening
Sidste invitation til screening brystkræft udsendes når kvinden er mellem 68 og 69 år.

Kvinder med tidligere brystkræftdiagnose

Kvinder mellem 50 og 69 år, som har været i  behandling for brystkræft, tilbydes (igen) en screeningsundersøgelse for brystkræft, når det vurderes relevant fra den afdeling hvor kvinden har været i behandling. På trods af dette kan de pågældende kvinder modtaget en invitation, da oplysninger om brystkræft ikke altid er tilgængelige ved udsendelse af invitationer til screening for brystkræft.

Kvinder, der har fået foretaget en mammografi indenfor det sidste år, og har modtaget en invitation til screening for brystkræft, bedes kontakte Afdeling for Folkeundersøgelser på tlf. 7842 0170 alle hverdage mellem kl. 9.00-12.00

Selvbetjening

e-Boks

Når du skal til screening for brystkræft, vil du modtage invitationen og svaret på undersøgelsen i din e-Boks.

Hvis du ikke har e-Boks, vil du få tilsendt post om screening for brystkræft som almindeligt brev.