Overbehandling
Man kan ikke udpege de forstadier til brystkræft, der med sikkerhed vil udvikle sig. Nogle af de forstadier, som man finder og opererer bort, ville aldrig have udviklet sig til brystkræft, selv om man undlod at operere.

Falsk tryghed
Ikke alle kræftknuder kan opdages på et røntgenbillede. Så søg altid læge, hvis du selv finder en knude i brystet eller mærker andre symptomer fra brystet i form af for eksempel smerter, ømhed, forandringer i huden, væske fra brystvorten eller hævede lymfeknuder i armhulen. Også selv om du for nylig har været til mammografi.
 
Falsk alarm
Hvis røntgenbilledet viser nogle forandringer, bliver kvinden indkaldt til en ny undersøgelse. I en del tilfælde viser det sig, at forandringerne er godartede, og at det altså var falsk alarm.
 
Ubehag ved undersøgelsen
Brystet bliver klemt mellem to plader, mens der tages et røntgenbillede. Det varer kun et øjeblik, men nogle kvinder synes, at det er ubehageligt.
 
Uro mens man venter
Selve undersøgelsen og venten på svar kan medføre frygt og uro. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, om uroen får en dominerende plads, eller om den føles overkommelig.

Du må afveje, om selve undersøgelsen og det at vente på svar vil gøre dig urolig i en grad, du ikke vil acceptere, eller om svaret tværtimod vil give dig større ro og sikkerhed.

Risikoen ved røntgenstråling
Ved undersøgelsen får brystet en lille dosis røntgenbestråling. Røntgenbestråling giver en lille risiko for at udvikle kræft. Men den dosis, der gives ved den moderne mammografiteknik er så lille, at risikoen er minimal.