Alle kvinder mellem 23 og 64 år modtager en invitation til screening for livmoderhalskræft. Screeningsundersøgelsen tilbydes hvert 3. år til kvinder i alderen 23-49 år og hvert 5. år til kvinder i alderen 50-64 år. Ved første invitation, når kvinden er 23 år, medsendes Sundhedsstyrelsens pjece "Undersøgelse for celleforandringer i livmoderhalsen".  

En kvinde får en invitation til screening for livmoderhalskræft 3 eller 5 år efter seneste undersøgelse eller seneste udsendte invitation. Kvinde der er frameldt screeningsprogrammet modtager ikke invitation. 

Invitationen sendes med Digital Post. Kvinder, der ikke er tilmeldt Digital Post modtager invitationen med almindelig brevpost.
 
Når kvinden modtager invitationen skal hun selv kontakte praktiserende læge, for at bestille en tid til undersøgelsen.

Hvis kvinden ikke er blevet undersøgt, når der er gået tre måneder fra modtagelse af invitationen, vil hun modtage en påmindelse. Hvis hun stadig ikke er undersøgt efter yderligere tre måneder, vil hun modtage endnu en påmindelse.

Hvis en kvinde har modtaget en invitation til screening for livmoderhalskræft, men ikke er blevet undersøgt, er det altid muligt, at bestille tid til undersøgelse hos praktiserende læge. Således behøver kvinder ikke at vente på, at modtage en ny invitation til screening.

Læs Sundhedsstyrelsens pjece: Undersøgelse for celleforandringer i livmoderhalsen (pdf).

Hvorfor er jeg ikke blevet inviteret?

Revideret 12-04-2019