Screening for brystkræft er et landsdækkende tilbud til alle kvinder i aldersgruppen 50-69 år. Kvinder inviteres til at deltage i tilbuddet hvert andet år. Dog kan tidspunktet for invitation til screening afhænge af, hvornår du tidligere har deltaget i screening for brystkræft, eller om du har været til supplerende undersøgelse af brystet (klinisk mammografi). 

Kvinder der ikke benytter sig af den tilsendte tid, vil du blive inviteret til screening for brystkræft igen om ca. 2 år. 

Første invitation til screening

Første invitation til screening for brystkræft udsendes indenfor tre måneder efter, at kvinden er fyldt 50 år.

Sidste invitation til screening

Sidste invitation til screening brystkræft udsendes når kvinden er 68 eller 69 år.

Påmindelsesbrev 

Udebliver kvinden fra den afsatte tid til screening for brystkræft, sendes der den første hverdag efter udeblivelsen et påmindelsesbrev. I brevet oplyses kvnden om, at hun skal kontakte Afdeling for Folkeundersøgelser, hvis hun ønsker en ny tid. Brevet sendes via digital post. 

Kvinder der ikke benytter sig af den tilsendte invitation eller påmindelse, vil blive inviteret til at deltage i screening for brystkræft igen om ca. 2 år.

Kvinder med tidligere brystkræftdiagnose 

Kvinder mellem 50 og 69 år, som har været i  behandling for brystkræft, tilbydes (igen) en screeningsundersøgelse for brystkræft, når det vurderes relevant fra den afdeling hvor kvinden har været i behandling. På trods af dette kan de pågældende kvinder modtaget en invitation, da oplysninger om brystkræft ikke altid er tilgængelige ved udsendelse af invitationer til screening for brystkræft.

Kvinder, der har fået foretaget en mammografi indenfor det sidste år, og har modtaget en invitation til screening for brystkræft, bedes kontakte Afdeling for Folkeundersøgelser på tlf. 7842 0170 alle hverdage mellem kl. 9.00-12.00.

Andre målgrupper

Revideret 12-04-2019