Indenfor 10 hverdage efter, at kvinden har fået foretaget undersøgelsen, modtager hun svar. Svaret sendes som Digital Post. Hvis kvinden ikke er tilmeldt Digital Post, sendes brevet via almindelig post.

Svaret på undersøgelsen sendes til kvindens praktiserende læge. Ønsker kvinden ikke, at svaret bliver sendt til den praktiserende læge, skal hun oplyse det til screeningspersonalet, når hun møder op i screeningsenheden.

Normalt prøvesvar

Der er ikke fundet tegn på ændringer i brystvævet, og prøven er normal. Kvinden vil automatisk blive inviteret til screening for brystkræft igen om ca. 2 år, med mindre hun i mellemtiden er fyldt 70 år. Vær opmærksom på, at hvis kvinden har pacemaker eller brystimplantater, kan svaret være behæftet med usikkerhed.

Unormalt prøvesvar

Der er fundet tegn på ændringer i brystvævet, og du indkaldes derfor til en supplerende undersøgelse – en klinisk mammografi. I brevet er der allerede reserveret en tid til undersøgelsen indenfor de næste 14 dage.

Læs mere om indkaldelse til supplerende undersøgelse - klinisk mammografi.

Uegnet prøvesvar

Det har ikke været muligt at bedømme eventuelle ændringer af brystvævet, på de røntgenbilleder du har fået lavet. Du indkaldes derfor til at få foretaget nye røntgenbilleder. I brevet er der allerede afsat en tid til en ny undersøgelse.

Revideret 28-03-2019