Alle kvinder mellem 50-69 år i Region Midtjylland modtager invitation til screening for brystkræft hvert andet år. Ønsker en kvinde ikke at modtage invitation til screening for brystkræft, er det muligt at framelde sig tilbuddet. Det er altid muligt at gentilmelde sig igen.

Læs Sundhedsstyrelsens pjece: Tilbud om screening for brystkræft (pdf).

I pjecen "Tilbud om screening for brystkræft" giver Sundhedsstyrelsen en overordnet information om risikoen for at få brystkræft, formålet med at screene for brystkræft, hvordan tilbuddet om screening for brystkræft foregår samt mulige fordele og ulemper ved tilbuddet.

Læs mere om hvem der bliver inviteret til screening for brystkræft og hvornår.

Læs mere om hvordan screening for brystkræft foregår.

Ny tid, afbud og framelding

Har en kvinde modtaget en invitation til screening for brystkræft, men ønsker at få en ny tid, at blive screenet på en anden screeningsenhed, melde afbud eller framelde dig screeningsprogrammet, kan hun gøre det på nedenstående ikon.

Hvis kvinden melder afbud, vil hun blive inviteret til screening igen om ca. 2 år, med mindre hun i mellemtiden er fyldt 70 år.

Framelder en kvinde sig screeningsprogrammet for brystkræft, kan hun altid tilmelde sig igen ved at kontakte Afdeling for Folkeundersøgelser.


 Link til Ny tid - Afbud - Framelding

 

Revideret 23-01-2020