Alle kvinder mellem 23 og 64 år modtager en invitation til screening for livmoderhalskræft. Screeningsundersøgelsen tilbydes hvert tredje år til kvinder i alderen 23-49 år og hvert femte år til kvinder i alderen 50-64 år.

En kvinde får en invitation til screening for livmoderhalskræft 3 eller 5 år efter seneste undersøgelse eller seneste udsendte invitation. Kvinde der er frameldt screeningsprogrammet modtager ikke invitation. 

Når kvinden modtager invitationen skal hun selv kontakte praktiserende læge, for at bestille en tid til undersøgelsen.

Hvis en kvinde har modtaget en invitation til screening for livmoderhalskræft, men ikke er blevet undersøgt, er det altid muligt, at bestille tid til undersøgelse hos praktiserende læge. Således behøver kvinder ikke at vente på, at modtage en ny invitation til screening.

Læs Sundhedsstyrelsens pjece: Undersøgelse for celleforandringer i livmoderhalsen (pdf).

Første invitation 

Første invitation til screening for livmoderhalskræft udsendes lige efter, at en kvinde er fyldt 23 år. Ved første invitation medsendes Sundhedsstyrelsens pjece "Undersøgelse for celleforandringer i livmoderhalsen". 

Påmindelsesbrev 

Hvis kvinden ikke er blevet undersøgt, når der er gået tre måneder fra modtagelse af invitationen, vil hun modtage en påmindelse. Hvis hun stadig ikke er undersøgt efter yderligere tre måneder, vil hun modtage endnu en påmindelse.

Hvorfor er jeg ikke blevet inviteret?

Revideret 25-04-2019