Screening for tarmkræft er et frivilligt nationalt tilbud til alle borgere i aldersgruppen 50-74 år. Som udgangspunkt modtager borgere en invitation til screening for tarmkræft hvert andet år +/- tre måneder. Tidspunktet for modtagelse af invitation afhænger af, om borgeren tidligere har deltaget i screening for tarmkræft eller har indsendt afføringsprøve med tegn på blod og har været til supplerende undersøgelse (kikkertundersøgelse) af tarmen.

Første invitation 

Cirka tre måneder efter borgeren fylder 50 år, modtager borgeren første invitation til screening for tarmkræft.

Sidste invitation 

Borgerens alder ved modtagelse af sidste invitation kan variere fra borgeren er fyldt 73 år og op til 75 år afhængig af fødselsdato. 

Påmindelsesbrev 

Reagerer borgeren ikke på invitationen, bliver der 45 dage efter udsendelse af invitationen udsendt et påmindelsesbrev. Påmindelsesbrevet sendes via digital post. 

Borgere, der ikke benytter sig af den tilsendte invitation eller påmindelse, vil blive inviteret til at deltage i screening for tarmkræft igen efter to år +/- tre måneder, hvis borgeren er i screeningsalderen og ikke har frameldt sig screening for tarmkræft.

Læs mere om hvordan screening for tarmkræft foregår.

Revideret 05-01-2023